Вівторок, 21.05.2024, 20:07
Вітаємо вас Гість | RSS |   
Головна | Блог | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Меню
Пошук
Наші партнери
Категорії розділу
Cуспільство [15]
Політика [4]
Архів матеріалів
Друзі сайту
СВОБОДА та СПРАВЕДЛИВІСТЬ
Українська правозахисна громадська організація в Італії
Liberta e Giustizia
Organizzazione Pubblica Ucraina per la tutela dei diritti umani in Italia
Головна » 2013 » Травень » 28 » Заробляння дивідендів чи намагання наздогнати втрачений час?
00:33
Заробляння дивідендів чи намагання наздогнати втрачений час?


Складається враження, що тема заробітчанства та заробітчан не дає спокою нікому. Час від часу провладна більшість або хтось з протилежного табору згадують про тих українців, що не по своїй волі опинилися за межами своєї Батьківщини. Як не дивно це стається тоді, коли їм щось та й треба.

Оце недавно провладна більшість згадала,що заробітчани пересилають додому з-за кордону частку своїх тяжко зароблених грошей. Довго думали (напевне) та й вирішили накласти свою волохато-загребущу лапу на ці гроші. Вирішили накласти податок на перекази.Забуваючи при цьому, що заробітчани – це потужні інвестори в економіку України. Вкладають зароблені кошти українці з-за кордону безвідсотково. І набагато більше, чим інвестиції інших держав разом взятих.
І от. Вирішила влада накласти податок ніби вона  оплатила їм поїздку за кордон, створила  робочі місця для заробітчан, ніби вона оплачує  за них оренду квартири та всі пов´язані з цим послуги. Ніби вона оплачує лікування своїх громадян за кордоном, а також оплачує усі витрати з переправленням тіла померлого (померлої) в Україну з чужини. Ні. Увесь тягар життєвих випробувань, лягає на плечі самих заробітчан, які стали вигнанцями у своїй державі.

Ніхто. Ніхто з чинної влади не хоче почухатися в одне місце, та в силу наділених повноважень задуматися над теперішнім та майбутнім своїх земляків, що гарують за кордоном та прийняти відповідні міри на покращення їхнього становища тепер та в майбутньому.  Бо владі просто це не потрібно.

Сьогодні натрапив на цікаву новину. Вона полягала в тому, що якщо не думає влада про покращення життя заробітчан – то знайдуться люди, які цим переймуться.
І я не дивно це люди, які колись були при владі та належали до «помаранчевої команди». Але в той час, будучи при владі, нічого не зробили для заробітчан. Це при тому, що В.А.Ющенко в своїй передвиборчій програмі та багатьох виступах обіцяв, після обрання президентом, в першу чергу зайнятися питанням покращення стану заробітчан. Скоро буде 10 років після помаранчевої революції з усіма її наслідками. І що? Щось змінилося по відношенню до заробітчан? Звичайно ж ні. У них коротка пам´ять  на обіцянки. Тобто не на обіцянки, а на саме їх виконання. В даному випадку, як кажуть в народі: «Рятування потопаючого – справа рук самого потопаючого».

І ось сьогодні шановна Оксана Білозір, у своєму блозі розповідає нам про те що в Києві, за її участі, відбувся круглий стіл на тему "Проблеми правового захисту прав українських трудящих – мігрантів в Європі". Де було підкреслено,що трудова міграція має стати одним із важливих зовнішньополітичних пріоритетів України.
І сміх, і гріх. А де ж ви шановні добродії були, коли займали керівні посади у владі? Чому всі ваші обіцянки, дані тоді, полопалися як мильні бульбашки? Чому ви тоді не стояли на захисті ПРАВ своїх громадян за кордоном? Адже масове заробітчанство почалося не вчора чи рік назад. Воно почалося більше чим тринадцять років тому. І ніхто не хотів це визнавати, ніхто не хотів полегшити на міждержавному рівні стан  своїх співвітчизників. Звичайно. Кому це потрібно? В свій час екс-президент Кучма сказав відому фразу: «За кордоном працюють тільки одні повії. Порядні жінки сидять вдома». То звідки можуть взятися заробітчани? Головне, що в кишеню трудових мігрантів залазять, не питаючи дозволу.
Після сьогоднішнього круглого столу, проведеного в Києві, виникає питання: "Панове.А що? Вже припекло? Через два роки президентські вибори (якщо вони ще відбудуться, аналізуючи дії сьогоднішньої влади), то пора заробляти дивіденди?
А якщо трудовим мігрантам надоїла ваша бездіяльність і вони починають само організовуватися, об`єднуватися для відстоювання своїх ПРАВ? І колись та й повернуться додому з чужини з європейським досвідом та цінностями. І дійсно зроблять усе, щоб жити в іншій державі. В державі де не буде хабарництва, хамства, злочинів та багато іншого, що так паскудить наше життя.


посилання на блог О.Білозір http://blogs.pravda.com.ua/authors/bilozir/51a38657e0bb0/
зображення взято з сайту http://vybor.ua
Категорія: Cуспільство | Переглядів: 697 | Додав: Мольфар | Теги: чужина, дивіденди, заробітчани, обіцянки, інвестиції | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar
УПГОІ "Свобода та Справедливість"
© 2015-2016