Середа, 22.05.2024, 03:13
Вітаємо вас Гість | RSS |   
Головна | | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Меню
Пошук
Наші партнери
Категорії розділу
Суспільство [81]
Політика [23]
Здоров'я [0]
Пам'ятні дати [21]
Новини сайту [2]
Кримінал [3]
Архів матеріалів
Друзі сайту
СВОБОДА та СПРАВЕДЛИВІСТЬ
Українська правозахисна громадська організація в Італії
Liberta e Giustizia
Organizzazione Pubblica Ucraina per la tutela dei diritti umani in Italia
 
Головна » 2013 » Грудень » 8 » Amnesty International виступає на захист ув´язнених майданівців
22:27
Amnesty International виступає на захист ув´язнених майданівців

На захист  мирних демонстрантів, ув´язнених 01 грудня біля Адміністрації Президента України, стає міжнародна правозахисна  організація  Amnesty International, яка розпочинає всеохоплюючу акцію термінової дії. Про що повідомила прес-служба АI.


Одночасно міжнародні правозахисники розпочинають збір підписів під петицією до В.Януковича з вимогою поваги права на мирне зібрання в державі.

 

"Як демонструють протести, що тривають, ситуація з порушенням права мирно протестувати в Україні вже дійшла до точки кипіння. Громадяни України, а тепер і люди зі всього світу діють, щоб захистити права тих, хто цього потребує", - сказала сказала Тетяна Мазур, директор Amnesty International.

 

"Рішення суду про обмеження волі цих чоловіків (затриманих мітингувальників – ред.) є порушенням Кримінального процесуального кодексу, який передбачає застосування попереднього ув’язнення тільки у виняткових випадках, коли є переконливі докази того, що людина дійсно вчинила злочин." - підкреслила вона.


Також було наголошено на  належній оцінці дій працівників спецпідрозділів МВС, в світлі останніх масових демонстрацій.

"Ми закликаємо Президента Януковича забезпечити швидке, ефективне та незалежне розслідування надмірного застосування сили працівниками Беркуту 30 листопада та 1 грудня, а  винних притягнути до відповідальності", – відмітила Мазур.

 

Необхідність створення групи експертів, в тому числі міжнародних (за ініціативи Ради Європи), з метою об´єктивного рослідування побиття мирних демонстрантів силами спецпідрозділів МВС - підтримується правозахисниками.

 

"Проте створення такої групи в жодному разі не звільняє владу від її зобов’язання щодо негайного розслідування тверджень про застосування сили з боку співробітників правоохоронних органів, а також надання відшкодування потерпілим", - говориться в заяві організації.

 

Принагідно нагадуємо про те, що 3 грудня суд арештував 9 осіб у справі про розслідування сутичок на Банковій.

 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 354 | Додав: admin | Теги: правозахники, розслідування, арешт, МВС, спецпідрозділ Беркут, побиття
Всього коментарів: 0
avatar
УПГОІ "Свобода та Справедливість"
© 2015-2016