Вівторок, 21.05.2024, 18:04
Вітаємо вас Гість | RSS |   
Головна | | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Меню
Пошук
Наші партнери
Категорії розділу
Суспільство [81]
Політика [23]
Здоров'я [0]
Пам'ятні дати [21]
Новини сайту [2]
Кримінал [3]
Архів матеріалів
Друзі сайту
СВОБОДА та СПРАВЕДЛИВІСТЬ
Українська правозахисна громадська організація в Італії
Liberta e Giustizia
Organizzazione Pubblica Ucraina per la tutela dei diritti umani in Italia
 
Головна » 2013 » Липень » 19 » «Беркут» тренується на народові, за податки якого утримується
12:55
«Беркут» тренується на народові, за податки якого утримується

Сьогодні вночі, за допомогою спецпідрозділу міліції «Беркут», в Києві
  на майдані Незалежності  з застосуванням сили було розігнано мирну акцію проти міліцейського свавілля.

Люди, протестуючи проти міліцейського свавілля, були побиті самими ж міліціонерами. Побиття мирних громадян супроводжувалося погрозами, ненормативною лексикою.

До журналістів, які виконували свій професійний обов´язок з висвітлення акції, також було застосовано грубу фізичну силу з погрозами та спробами пошкодити відео та фотоапаратуру. Заходи фізичного впливу застосовувалися і до жінок.

Про дану подію хочеться навести висловлювання відомого українського журналіста Мустафи Найєма :
«…Але я також розумію, що фізичний наступ на журналістів під час акцій протесту – це перший крок до того, що міліція почне бити камери та диктофони, аби прикривати свої дії та методи роботи. Так все починалось в Росії і так завершилось в Білорусі.

В Україні такого не було вже давно. Це можна припинити лише спільними діями самих журналістів і тиском на тих людей, які брали на себе відповідальність за безпеку співробітників ЗМІ під час акцій – Віталія Захарченка та Дарку Чепак. Або всі сядуть за один стіл і домовляться про правила роботи, або буде війна, в якій владі важко буде вимагати об'єктивного висвітлення своєї діяльності. І переможців в цьому протистоянні не буде….»

P.S. Для інформації нагадаємо з якою ціллю і коли було створено спецпідрозділ міліції «Беркут». І нехай кожний проаналізує, чи треба утримувати таке військове формування, яке давно вже не виконує колись поставлені на нього функції.

Історія створення
5 грудня 1988 в системі МВС УРСР було віддано вказівку про організацію загонів міліції особливого призначення (ЗМОП). На той період ці загони були сформовані в Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Львові та Одесі. Після розвалу СРСР на базі штатної та матеріальної структури ОМОНом було вирішено створити міліцейські підрозділи швидкого реагування вже у всіх обласних центрах. Наказ про створення підрозділу «Беркут» датований 16 січня 1992 року, але фактично боєздатні підрозділи сформувалися (залежно від регіону) тільки до початку 1993 року. Необхідність у створенні подібних підрозділів спочатку диктувалася не стільки політичною обстановкою в Україні (яка тільки що отримала незалежність), скільки украй напруженою кримінальною ситуацією. У різні часи «Беркут» іменувався батальйоном міліції швидкого реагування (БМШР «Беркут»), підрозділом міліції швидкого реагування (ПМШР «Беркут»), окремим батальйоном міліції особливого призначення (ОБМОП «Беркут»).
Завдання підрозділу
В завдання підрозділів «Беркут» входить:
•    Охорона громадського порядку в місцях з складним кримінальним становищем
•    Охорона громадського порядку при проведенні масових заходів
•    Охорона громадського порядку при виникненні надзвичайних ситуацій
•    Припинення групових хуліганських проявів і масових заворушень
•    Затримання особливо небезпечних, озброєних злочинців, звільнення заручників
•    Силове забезпечення операцій міліції
•  Надалі окремими наказами розширювався та змінювався цей список. Зокрема, була додана «охорона фізичних осіб» (малася на увазі охорона свідків).

Зображення  з :https://www.facebook.com
Категорія: Суспільство | Переглядів: 407 | Додав: admin | Теги: громаляни, БЕРКУТ, міліцейське свавілля, мирна акція, погрози, побиття
Всього коментарів: 0
avatar
УПГОІ "Свобода та Справедливість"
© 2015-2016