Вівторок, 21.05.2024, 13:30
Вітаємо вас Гість | RSS |   
Головна | | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Меню
Пошук
Наші партнери
Категорії розділу
Суспільство [81]
Політика [23]
Здоров'я [0]
Пам'ятні дати [21]
Новини сайту [2]
Кримінал [3]
Архів матеріалів
Друзі сайту
СВОБОДА та СПРАВЕДЛИВІСТЬ
Українська правозахисна громадська організація в Італії
Liberta e Giustizia
Organizzazione Pubblica Ucraina per la tutela dei diritti umani in Italia
 
Головна » 2013 » Серпень » 23 » Бути правозахисником небезпечно?
12:25
Бути правозахисником небезпечно?

Не так часто але, час від часу, з´являється в ЗМІ інформація про  стан правозахисників в Україні. Про їхнє побиття, фальшування кримінальних справ, звинувачення в розповсюдженні порнографії через мережу інтернет (як це відбувалося з Дмитром Гройсманом – головою Вінницької правозахисної групи, який помер 05 серпня цього року), та багато іншого.

Правозахисники, які за покликом стали на захист прав та свобод громадян, стають самі жертвами існуючої влади в Україні.

Член Міжнародної Правозахисної Асоціації  Ірина Голобородько підкреслює, що слідкуючи за подіями останніх років напрошується невтішний висновок - в Україні відкрито полювання на правозахисників.

18 серпня 2013 року голова правління МГО "Міжнародна Ліга захисту прав громадян України" Багіров Едуард, при виході зі свого офісу в центрі Києва, отримав кульове поранення в ногу.

Через пару днів, 21 серпня, в Одесі стався напад на відомого правозахисника, президента Правозахисного та Благодійного фонду «Рутенія» Аллу Користовську.

ЇЇ під машину, що рухалася,  штовхнув невідомий чоловік. Алла Кирилівна залишилася живою, але отримала серйозні травми пяткової кістки. В лікарні, куди вона була доставлена каретою «Швидкої допомоги», її було прооперовано. Стан потерпілої середньої важкості.

Правозахисники Одещини підозрюють, що даний випадок слід розглядати як помсту міліціянтів за правозахисту діяльність та недавні публікації, які викривають діяльність  місцевої міліції.

Що до машини, яка збила правозахисницю – вона міліції невідома, пошуки винних не ведуться, спрау не порушено. Така байдужість правоохоронних органів і наводить на думку про сплановану помсту.

Зважаючи  на це, правозахисники надіслали телеграми на адесу МВС та Генеральної прокуратури про вчинені злочини.

Полювання на правозахисників – як наслідок «пакращення» ситуації в країні.

Спочатку було «пакращено» економіку, знищивши малий та середній бізнес та зробивши окремих членів своєї родини мільйонерами. Потім почалося «пакращення» захисту прав громадян шляхом  остаточного знищення сулової системи. І ще одне «пакращення» стосувалося криміногенної ситуації в країні. Просто на просто в країну повернули лихі 90-ті роки. Почали захоплювати бізнес та вбивати бізнесменів.

Події останнього року – репресії проти Д.Гройсмана, постріл в Е.Багірова, арешт активістів «Воля» в Києві, спроба знищити  А.Користовську, відкриті погрози СБУ на адресу О.Лазаренка в Сумах, наглядно показують нам, що в Україні владою активізовано репресії проти правозахисників, проти кожного особисто.

Ірина Голобородько і в її особі усі правозахисники твердо кажуть: «Наскільки влада боїться нас, настільки ми її  не боїмося! Нас не залякати, ми перейшли через багато випробувань. І силовий варіант утримання влади в Україні не пройде».

 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 369 | Додав: admin | Теги: правозахисник, криміногенна ситуація, знищення, репресії, судова система
Всього коментарів: 0
avatar
УПГОІ "Свобода та Справедливість"
© 2015-2016