Вівторок, 21.05.2024, 16:09
Вітаємо вас Гість | RSS |   
Головна | | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Меню
Пошук
Наші партнери
Категорії розділу
Суспільство [81]
Політика [23]
Здоров'я [0]
Пам'ятні дати [21]
Новини сайту [2]
Кримінал [3]
Архів матеріалів
Друзі сайту
СВОБОДА та СПРАВЕДЛИВІСТЬ
Українська правозахисна громадська організація в Італії
Liberta e Giustizia
Organizzazione Pubblica Ucraina per la tutela dei diritti umani in Italia
 
Головна » 2013 » Липень » 26 » "Благі наміри" Арбузова дали зелене світло шахраям та аферистам
13:53
"Благі наміри" Арбузова дали зелене світло шахраям та аферистам


Скільки ще нововведень запропонує команда Януковича, один Бог знає.

Нові ініціативи, від яких не знаєш що робити. Плакати чи сміятися.



Так і цього разу. В Україні з´явився новий вид торговців. Цей вид – торговці копіями паспортів наших громадян.

В соціальних мережах, зокрема «В Контакті» та на різних форумах чесними журналістами було виявлено оголошення такого змісту : «Продам скіни (копії) українських паспортів - Київ та інші регіони, до деяких є пенсійні, ідентифікаційні коди, також є паси (паспорти на сленгу) громадян Євросоюзу, $2-4 за штуку. Оптовикам знижки - до $1,5 за один».

Попит на цю пропозицію, як не дивно - є.

«Куплю велику партію незасвічених паспортів. Потрібні нові обличчя» або «Потрібні копії паспортів українок від 23 до 30 років». Цілі придбання чужих даних різні.

На покладене запитання, звідки беруться копії документів, продавець Євген разом зі своїми колегами відповідає неохоче. Пряма мова: «Ну, хтось з обмінниками валютою співпрацює, хтось бази даних зламує, інші варіанти. Насправді це дуже просто, тому і ціни такі низькі - від $1,5 до $4 ».

Так звані працівники банків та юристи головними постачальниками копій документів  називають обмінники (пункти обміну валют).

Радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ каже: «Найголовніший постачальник персональної інформації - це кіоски з обміну валют. У них немає можливості захищати персональні дані і вони не несуть відповідальності, як співробітники банків. Останнім часом дійсно почастішали випадки, коли споживчі кредити беруться пачками на чужий паспорт. А люди потім повинні доводити, що гроші брали не вони, замовляючи графологічну експертизу. Добре, якщо їм вдасться довести, що їх копію паспорта просто вкрали, але ж виходить не завжди. Крім того, почастішали випадки, коли підприємства реєструються на копію паспорта. Людині приходять потім з податкової і вимагають відшкодувати мільйонні борги».

Банки також звинувачують і копі-центри. Топ-менеджер одного з великих банків каже: «Там більш імовірний витік, і контролю ніякого».

Можливі також витоки і з самих банків, від колекторів і навіть операторів мобільного зв'язку (вони вимагають копії документів при оформленні контракту). Таку думку висловив відомий український правозахисник Едуард Багіров.

Для довідки. Хочеться нагадати, що 23 вересня 2011 року  набула чинності постанова Національного банку, який на той час очолював Сергій Арбузов, що зобов'язала банки фіксувати прізвище, ім'я, по батькові особи, що здійснює операцію з обміну валюти, у довідках і квитанціях.

І ця постанова ввійшла в дію, не дивлячись на численні застереження експертів, правозахисників про небезпечні наслідки. Які ми всі зараз спостерігамо.

Тому, перш ніж надавати комусь дані своїх документів, треба багато разів подумати.

Зображення з сайту www.epochtimes.com.ua/

Категорія: Суспільство | Переглядів: 301 | Додав: admin | Теги: Арбузов, обмінні пункти, копії паспортів, національний банк, шахраї, аферисти
Всього коментарів: 0
avatar
УПГОІ "Свобода та Справедливість"
© 2015-2016