Вівторок, 21.05.2024, 09:25
Вітаємо вас Гість | RSS |   
Головна | | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Меню
Пошук
Наші партнери
Категорії розділу
Суспільство [81]
Політика [23]
Здоров'я [0]
Пам'ятні дати [21]
Новини сайту [2]
Кримінал [3]
Архів матеріалів
Друзі сайту
СВОБОДА та СПРАВЕДЛИВІСТЬ
Українська правозахисна громадська організація в Італії
Liberta e Giustizia
Organizzazione Pubblica Ucraina per la tutela dei diritti umani in Italia
 
Головна » 2015 » Березень » 10 » Єдиний музей історії політичних репресій "Пермь-36" ліквідують в Росії , віддаючи шану катам з НКВД.
18:28
Єдиний музей історії політичних репресій "Пермь-36" ліквідують в Росії , віддаючи шану катам з НКВД.

Дух свободи українських патріотів, не дає спокою нащадкам їх катів.

В сучасній Росії не має місця волевиявленню, демократії, свободи.

Боячись відродження національного спротиву та його переростання в могутню хвилю проти тиранії та царизму, російська влада вирішила закрити єдиний музей та науково-меморіальний центр «Пермь-36».

АНО «Меморіальний центр історії політичних репресій «Пермь-36», яка була заснована в 1992 році в приміщеннях колишнього радянського концтабору за допомогою архівних документів, фактів, фотографій та свідків розповідала про жахи політичних репресій комуністичного режиму - заявила про припинення своєї діяльності та початку процедури самоліквідації.

Намагаючись зберегти «єдиний справжній музей історії політичних репресій в срср», керівництво музею проводило тривалі переговори з адміністрацією Пермського краю. Але адміністрація краю, маючи чітку вказівку зверху, відмовила в збереженні пам'ятки тоталітарного режиму. Перемовини про збереження музею закінчилися безрезультатно.

За наказом тієї ж влади, в минулому році музей політичних репресій «Пермь-36» було перереєстровано з державної установи а «автономну державну установу».

Перехід з одного статусу в інший означав початок кінця. Оскільки втративши статус держаної установи та підтримку держави, музей автоматично позбавився можливості оплачувати за комунальні послуги, весною минулого року йому було відключено воду та світло.

В серпні 2014 року представники багатьох неурядових організацій Росії та країн Євросоюзу звернулися до адміністрації Пермського краю з проханням врятувати меморіальний комплекс "Пермь-36". Путін спромігся тільки "висловити стурбованість" ситуацією з музеєм.

Місцева влада, під тиском громадськості, в 2013-2015 роках неодноразово заявляла про готовність співпраці з подальшого розвитку музею, але практичні переговори постійно зривалися, а умови для збереження музею неодноразово змінювалися. Всупереч домовленостям, які раніше було досягнуто Міністерство культури, масових комунікацій і молодіжної політики Пермського краю і його структурні підрозділи, порушили кілька арбітражних позовів до АНО "Пермь-36".

Російська влада, не може жити та спати спокійно допоки на її території є такі установи, як «Пермь-36» - символ боротьби, духу свободи українських патріотів та народів, що перейшли через систему знищення  ГУТАБ (ГУЛАГ).

А тепер увага. В результаті закриття «Меморіального центру історії політичних репресій «Пермь-36» влада вирішила зробити його музеєм історії та працівників ГУТАБу (ГУЛАГу), про що повідомив Олександр Каліх, член правління міжнародного товариства «Меморіал».

Нічим іншим не можна назвати  створення музею, як знущанням над пам'яттю сотень тисяч закатованих та вбитих патріотів в радянських концтаборах та зокрема в «Пермь-36»  … В якому, зі слів О.Каліха «буде розповідатися про важку і благородну працю доблесних співробітників ГУЛАГу, про те, які технології застосовувалися, щоб захистити великий народ від "п'ятої колони" і різних нацистів з України".

Зі слів пана Олександра, перша виставка в музеї буде присвячена засобам охорони та технічним засобам утримання ув'язнених.

"Меморіал не зникне, але музей захопили люди, яких призначила нова влада, і повністю змінили його. Тепер це музей про табірну систему, але не про політичних ув'язнених. Вони не говорять про репресії або про Сталіна", – прокоментував ситуацію директор АНО "Пермь-36" Віктор Шмиров.
Якщо в Росії закривають українські організації, заарештовують та судять за кольори державного прапору України - це означає, що продовження буде...

 

 

Категорія: Політика | Переглядів: 399 | Додав: admin | Теги: гутаб, Українські організації, норильське повстання, музей, гулаг, пермь-36, радянські концтабори, політичні репресії, репресії
Всього коментарів: 0
avatar
УПГОІ "Свобода та Справедливість"
© 2015-2016