Середа, 22.05.2024, 00:05
Вітаємо вас Гість | RSS |   
Головна | | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Меню
Пошук
Наші партнери
Категорії розділу
Суспільство [81]
Політика [23]
Здоров'я [0]
Пам'ятні дати [21]
Новини сайту [2]
Кримінал [3]
Архів матеріалів
Друзі сайту
СВОБОДА та СПРАВЕДЛИВІСТЬ
Українська правозахисна громадська організація в Італії
Liberta e Giustizia
Organizzazione Pubblica Ucraina per la tutela dei diritti umani in Italia
 
Головна » 2013 » Вересень » 28 » Євро 2012 завершилося - що побудували вже не потрібне
18:47
Євро 2012 завершилося - що побудували вже не потрібне
Як повідомляють журналісти «1+1», українська влада вирішила позакривати або розібрати декілька об´єктів спортивного напрямку, які було збудовано спеціально до чемпіонату Європи з футболу 2012.

До такого списку потрапив термінал D міжнародного аеропорту «Бориспіль». Оскільки вже існує достатня кількість терміналів для пасажирів, новозбудований термінал D планується закрити.

Даний термінал було зведено до чемпіонату Європи. Кошти було витрачено в розмірі майже 3,7 млрд. гривень.

Як заявив експерт в  сфері перевезень В´ячеслав Коновалов: «Вартість робіт просто зашкалює. Ціна зведення терміналу D від початку робіт, виросла приблизно в 2,5-3 рази».

Наступний  об´єкт в цьому переліку «Арена-Львів».

Витративши гроші на будову нового стадіону «Арена-Львів», влада зрозуміла, що коштів на утримання даного комплексу в державній скарбниці не має.

Обслуговування «Арена-Львів» обходиться в 2,5 млн. доларів (тільки за один сезон).

Місцева футбольна команда «Карпати» не готова сплачувати таку велику суму та через його високу вартість, відмовляється тренуватися та грати на новому футбольному полі.

На будівництво футбольного комплексу було витрачено 375 млн. доларів, замість 75млн. запланованих. Різниця в сумі відчутна. На даний час розпочато демонтаж об´єкту.

Вертолітний майданчик в Каневі , який було побудовано для зручності футбольних фанатів, також підлягає закриттю. Гості чемпіонату послугами гелікоптера ні разу не скористалися. На будівництво вертолітного майданчика разом з пасажирським терміналом, було витрачено біля 10 млн. доларів.

І як у підсумку - рахункова палата України, після проведеної перевірки витрачених коштів на Євро-2012, встановила що майже половину грошей було використано не ефективно та з порушенням діючого законодавства.

 

Джерело : http://glavcom.ua

Категорія: Суспільство | Переглядів: 373 | Додав: admin | Теги: Євро 2012, Арена-Львів, рахункова палата, вертолітний майданчик, термінал D
Всього коментарів: 0
avatar
УПГОІ "Свобода та Справедливість"
© 2015-2016