Вівторок, 21.05.2024, 17:26
Вітаємо вас Гість | RSS |   
Головна | | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Меню
Пошук
Наші партнери
Категорії розділу
Суспільство [81]
Політика [23]
Здоров'я [0]
Пам'ятні дати [21]
Новини сайту [2]
Кримінал [3]
Архів матеріалів
Друзі сайту
СВОБОДА та СПРАВЕДЛИВІСТЬ
Українська правозахисна громадська організація в Італії
Liberta e Giustizia
Organizzazione Pubblica Ucraina per la tutela dei diritti umani in Italia
 
Головна » 2013 » Жовтень » 13 » Фінансовий апокаліпсис в Україні чи… на межі терпіння?
00:18
Фінансовий апокаліпсис в Україні чи… на межі терпіння?

На протязі тривалого часу українські ЗМІ наповненні новинами з різних регіонів України, які можна об´єднати під одним заголовком «Фінансовий апокаліпсис в регіонах України».

Великі суми грошей не виплачуються в регіонах. Оскільки гроші заблоковано на рахунках місцевих бюджетів держказначейством. Державний орган розприділення грошових потоків вже не перший місяць блокує гроші на цих рахунках.

Якщо найближчим часом не буде продумано чіткого механізму наповнення державного бюджету, то Україну очікує апокаліпсис, в прямому значенні цього слова. А саме: темні вулиці з підвищенням криміногенної ситуації в країні, відключення опалення (що «успішно » вже проходить в деяких містах), затримки заробітних плат, пенсій та інших соціальних виплат.

Мер Львова Андрій Садовий наводить приклад ситуації з виплатами у своєму місті: «На сьогоднішній день сьогодні проплачуються тільки захищені статті, тобто зарплати та пенсії. На незахищені – послуги транспорту, зв’язку, охорони – гроші не виділяються. А сама найгірша ситуація з оплатою ремонту доріг». Борг перед містом Львів вже досяг 30 мільйонів гривень.

Голова Донецької обласної Ради Андрій Федорук називає суму заборгованості держказначейства перед областю в 1,3млрд. гривень.

Сам Донецьк має шанс залишитися повністю без вуличного освітлення.

Місто Суми вже тривалий час очікує на свої 19 млн. гривень, Одеса - більш ніж 20 мільйонів гривень, Тернопіль – 7 мільйонів гривень.

Відповідно через затримку цих грошей ремонт доріг, освітлення вулиць, вивіз сміття просто не оплачується. Люди та їхні сім´ї «сидять» без зарплати.

Прем´єр-міністр України Микола Азаров пояснює все це складною економічною ситуацією в країні.

Також він зазначає: «Знизився попит та відповідно прибуток від продажу металу, руди  та добрив. З іншого боку, необхідно виплачувати борги та розраховуватися за дорогий газ. Все це, в загальному, серйозно давить на наші фінансові можливості. Тому казначейство в першу чергу перераховує гроші на виплати пенсій, зарплат, соціальних допомог, виплат зовнішніх та внутрішніх зобов´язань».

В держказначействі відмовляються навести точну суму, яка є заблокована в цілому по Україні. Цифри постійно міняються і гроші вже декілька місяців розподіляються в ручному режимі «на рівні Києва».

Також заблоковано рахунок Фонду соціального страхування. Це означає, що лікарняні, допомога по вагітності та пологах, на поховання, допомога по безробіттю - не виплачуються.

Якщо  Кабінет Міністрів України не знайде вихід з ситуації, як наповнити державний бюджет, нашу державу та людей чекають не найкращі часи.

 

Джерело: http://www.segodnya.ua/economics/enews/Ukrainskie-goroda-mogut-ostatsya-bez-sveta-i-tepla-a-lyudyam-grozyat-zaderzhki-zarplat-i-pensiy-466521.html

Категорія: Суспільство | Переглядів: 346 | Додав: admin | Теги: соціальні виплати, держказначейство, борги, пенсії, криза
Всього коментарів: 0
avatar
УПГОІ "Свобода та Справедливість"
© 2015-2016