Вівторок, 21.05.2024, 12:33
Вітаємо вас Гість | RSS |   
Головна | | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Меню
Пошук
Наші партнери
Категорії розділу
Суспільство [81]
Політика [23]
Здоров'я [0]
Пам'ятні дати [21]
Новини сайту [2]
Кримінал [3]
Архів матеріалів
Друзі сайту
СВОБОДА та СПРАВЕДЛИВІСТЬ
Українська правозахисна громадська організація в Італії
Liberta e Giustizia
Organizzazione Pubblica Ucraina per la tutela dei diritti umani in Italia
 
Головна » 2014 » Липень » 26 » Італія та Росія – співробітництво в військовій сфері зупинено
23:12
Італія та Росія – співробітництво в військовій сфері зупинено

Росія та Італія призупинили, на невизначений термін, роботу по створенню малих підводних човнів серії С-1000, через політичну ситуацію  яка склалася.

Про це заявив  генеральний директор ВАТ «СКБ «Рубін» Ігор Вільніт.

Спільний проект, для виробництва підводних човнів (не атомних)  малої водотоннажності, було запущено в 2004 році для виконання в майбутньому завдань в тропічних широтах, між островами та що саме головне, на малих глибинах.

Як було відомо, роботу над створенням такого човна один раз було призупинено в 2008 році. Проте в 2012 році співпрацю відновили, але не недовго.

Концепція по створенню підводних човнів даного класу, полягала в їх  бойовій ефективності, простоті використання та низької собівартості.

Екіпаж передбачено з  16 чоловік, плюс 6 бійців спецпідрозділу. Довжина складає 56,2метри, швидкість 14 вузлів, максимальна глибина  занурення 250 метрів.

Виробництво планувалося розпочати на суднобудівних заводах Fincantieri (Італія). На борту даного судна повинно було бути розміщено обладнання, як російського так і італійського виробництва, у співвідношенні половина на половину.

Проте, заради здешевлення вартості самого проекту, було вирішено відмовитися від використання російських ракетних комплексів Club (експортний аналог "Калібру") та радіоелектроніки до нього. Повинні були залишитися універсальні керовані торпеди італійського виробництва Black Shark.

Через зміни собівартості проекту – змінилося співвідношення встановлення комплектуючих російського та італійського виробництва, що склало 20 до 80 процентів. Частка Росії в проекті становила одну п'яту частину.

Човен передбачалося постачати в країни третього світу. Серед ймовірних претендентів на С-1000 називали країни Африки. Зокрема ПАР та Єгипет.

P.S.Хоча, якщо підходити до даної співпраці об'єктивно та глибше  - Росія, за допомогою Італії,  з великою долею вірогідності, планувала взяти на своє озброєння підводні човни  даного класу.

З єдиною метою – виконання можливих диверсійних завдань на території інших держав (зважаючи на політику як імперської так і сучасної Росії).
Завдячуючи Італії, цим планам не збутися – знову ж таки, на не визначений термін.

Категорія: Політика | Переглядів: 843 | Додав: admin | Теги: с-1000, політична ситуація, малий підводний човен, співробітництво, росія, Італія
Всього коментарів: 0
avatar
УПГОІ "Свобода та Справедливість"
© 2015-2016