Вівторок, 21.05.2024, 22:01
Вітаємо вас Гість | RSS |   
Головна | | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Меню
Пошук
Наші партнери
Категорії розділу
Суспільство [81]
Політика [23]
Здоров'я [0]
Пам'ятні дати [21]
Новини сайту [2]
Кримінал [3]
Архів матеріалів
Друзі сайту
СВОБОДА та СПРАВЕДЛИВІСТЬ
Українська правозахисна громадська організація в Італії
Liberta e Giustizia
Organizzazione Pubblica Ucraina per la tutela dei diritti umani in Italia
 
Головна » 2013 » Червень » 18 » МЗС України не цікавить доля заробітчан?
16:06
МЗС України не цікавить доля заробітчан?
У країнах Євросоюзу фіксується безліч випадків загибелі українців, які виїхали за кордон з метою покращити своє матеріальне становище, однак про багато з них у Міністерстві закордонних справ України просто не здогадуються. Таку заяву за даними "Інтерфакс-Україна" зробив сьогодні на прес-конференції Микола Гольбін, член європейської правозахисної організації The Pan European Organisation of Personal Injury Lawyers (PEOPIL).
 
"Я розумію, що це звучить шокуюче, але таких випадків дуже багато", - повідомив Гольбін. Яскравим прикладом, за його словами, може служити випадок, коли в Україну з Італії було доставлено тіло українського моряка без внутрішніх органів. "Чоловік працював моряком, але його доставили до лікарні (в Італії) без документів, і зробили висновок, що він бомж, і без дозволу родичів вилучили органи. Ми маємо дані експертизи, що органи вилучались у живої людини", - заявив правозахисник.

На завершення Гольбін додав, що у відповідь на офіційний запит PEOPIL МЗС України повідомило про 52 нещасні випадки на виробництві з летальними наслідками в країнах ЄС. При цьому доповідач не уточнив, за який період. "Наскільки мені відомо, людей гине набагато більше", - наголосив він.

В свою чергу Сіліна Павлакіс-Мошоу, член Ради директорів PEOPIL, підкреслила, що на громадян Євросоюзу, як і на громадян України, поширюється право на судовий захист за кордоном, навіть якщо вони перебувають там нелегально. При потребі, необхідну допомогу заробітчанам можуть надати правозахисні організації, зокрема й PEOPIL, додала вона. Проте українці здебільшого не знають про це.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 367 | Додав: Новинар | Теги: правозахисник, нелегально, право на захист, Українці, право на судовий захист за кордоном, заробітчани
Всього коментарів: 0
avatar
УПГОІ "Свобода та Справедливість"
© 2015-2016