Вівторок, 21.05.2024, 22:54
Вітаємо вас Гість | RSS |   
Головна | | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Меню
Пошук
Наші партнери
Категорії розділу
Суспільство [81]
Політика [23]
Здоров'я [0]
Пам'ятні дати [21]
Новини сайту [2]
Кримінал [3]
Архів матеріалів
Друзі сайту
СВОБОДА та СПРАВЕДЛИВІСТЬ
Українська правозахисна громадська організація в Італії
Liberta e Giustizia
Organizzazione Pubblica Ucraina per la tutela dei diritti umani in Italia
 
Головна » 2013 » Серпень » 13 » Свято танцю народів світу
17:44
Свято танцю народів світу





09 серпня цього року в м. Ламеція Терме  (провінція Катанзаро, Італія) закінчилося святкове дійство під назвою «Gente con Gente» (Люди з людьми), яке успішно розпочалося  05 серпня.



Вже 33 рік  поспіль, під чітким керівництвом Умберто Феррарі (визнаного Італійською владою за видатні заслуги лицарем - cavaliere), в Італії проводився та ще проходить фольклорний фестиваль – фестиваль народних танців. Для участі в фестивалі було запрошено колективи з Колумбії, Бразилії, Парагваю та Росії.

Танці колективів з Латинської Америки давали відчуття насиченості  та поєднання з навколишнім середовищем, наближення до природи.

Танці у виконанні колективу «Сувенір» з  Санкт – Петербургу, під керівництвом Заслуженого працівника культури РФ Саломатової Людмили Володимирівної та Саломатова Максима Олександровича, показували велич, грацію, витонченість. Композиції  цього колективу, такі як «Казачий пляс», «На птичем дворе» додавали  запалу, який  можна було бачити  в очах глядачів.

Кожний танець російського колективу супроводжувався бурхливими оплесками та оваціями.

В цьому році на даний момент концерти відбувалися в таких містах: Palagianello, Lamezia Terme. Ще залишилися для виступу Castiglione del Lago та Alatri.
В провінції  Катанзаро концерти з успіхом пройшли в Тропеї та Ламеції Терме, де відбувся святковий Гала-концерт.

P.S. Принагідно хочеться нагадати, що в минулому році в фестивалі  «Gente con Gente», серед інших, приймали участь колективи з України «Горицвіт» (м.Львів) під керівництвом  народного артиста України Зенона Колобича та «Солнечная радуга» (м.Перм Росія) під керівництвом Юрія Ніколаєва.

Виступи даних колективів пройшли з великим успіхом і залишили теплі спогади в серцях глядачів. Їхні виступи глядачі приймали "на біс"

Як в минулому так і в цьому році значну допомогу в проведенні фестивалю надали засновники правозахисної організації "Свобода та Справедливість" - президент та віце-президент Анатолій Остащук та Зеленко Леся.


                       

Категорія: Суспільство | Переглядів: 392 | Додав: admin | Теги: теплі спогади, Ламеція Терме, глядачі, фестиваль народних танців
Всього коментарів: 0
avatar
УПГОІ "Свобода та Справедливість"
© 2015-2016