Вівторок, 21.05.2024, 19:18
Вітаємо вас Гість | RSS |   
Головна | | Реєстрація | Вхід
Форма входу
Меню
Пошук
Наші партнери
Категорії розділу
Суспільство [81]
Політика [23]
Здоров'я [0]
Пам'ятні дати [21]
Новини сайту [2]
Кримінал [3]
Архів матеріалів
Друзі сайту
СВОБОДА та СПРАВЕДЛИВІСТЬ
Українська правозахисна громадська організація в Італії
Liberta e Giustizia
Organizzazione Pubblica Ucraina per la tutela dei diritti umani in Italia
 
Головна » 2013 » Вересень » 21 » В Італії спрощено процедуру легалізації для робітників-іноземців
23:38
В Італії спрощено процедуру легалізації для робітників-іноземців


Усі підрозділи державних органів Італії, які відповідають за прийом документів на легалізацію іноземних працівників, змінили правила прийому та роботи з документами по цьому питанню.

Зміни в першу чергу стосуються роботодавців, внесених в «чорний список». Тобто це італійські працедавці, які подавали запити для оформлення іноземних працівників на роботу, але не доводили процес до логічного завершення. Після чого вони отримували відмову, на послідуючі запити, автоматично.
Відповідно до введених змін, тепер у таких роботодавців будуть питати причину їх дій та аналізувати кожен окремо взятий випадок.


Відділи імміграції зобов´язані прийняти документи від таких роботодавців вдруге.

Вимоги до фінансового стану родин, які хочуть прийняти на роботу іноземного робітника, також зазнали змін.

До уваги  братимуться доходи більш, ніж одного члена сім’ї. Відповідно можна буде донести додаткову документацію. Якщо ж на роботу приймається  більше, ніж одного домашнього працівника, мінімальний розмір потрібного доходу не буде подвоюватися (наприклад, 20 000 для одного працівника = 40 000 для двох працівників).  Кожний поданий запит буде оцінюватися  територіальним відділенням праці окремо.

Для того щоб легалізувати доглядальницю (одну чи більше) мінімального прибутку не передбачено. Інвалідність та потреба роботодавця в допомозі третіх осіб повинна підтверджуватися медичною довідкою, виданою домашнім лікарем. Якщо таке підтвердження відсутнє, то оцінка розміру прибутку проводитиметься на загальних умовах.

Також знято  ще одну перешкоду: «Невідповідність правилам місця проживання не може бути перепоною для легалізації» - виділено у декреті. Розміри житлової площі не можуть бути єдиною перешкодою для отримання дозволу на проживання. Що означає - реквізити працівника і роботодавця відповідають закону, але вони живуть в маленькій квартирі із недостатнім метражем, то працівник все одно зможе отримати пермессо.

Джерело: "Українська газета в Італії"


 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 447 | Додав: admin | Теги: іноземні працівники, домашні працівники, легалізація, оформлення на роботу, Італія
Всього коментарів: 0
avatar
УПГОІ "Свобода та Справедливість"
© 2015-2016